Diéta a hajdinán

hajdina a fogyáshoz

A hajdina étrendet talán minden lány ismeri, akik részt vettek a legjobb fogyási módszer kiválasztásában.

A hajdina régóta gyógyító terméknek számít, amely nemcsak energiával telíti a testet, hanem eltávolítja a káros anyagokat, tisztít, ellátja az alapvető vitaminokat és mikroelemeket.

A hajdina étrend mono diétára utal, amelyet 7-14 napig kell követni. A hajdina kevés kalóriát tartalmaz, de ugyanakkor kielégítő.

A hajdina diéta eltérő eredményeket mutathat. Mivel nincsenek egyértelmű ajánlások a betartására, és mindannyian különböző organizmusokkal rendelkezünk, 1 hét alatt 1 és 4 kilogrammal is le lehet fogyni.

Fontos szerepet játszik az is, hogy milyen diétát követnek. Igen, igen, sokan vannak.

Hajdina + kefir

Az étrendet heti betartásra tervezték. Nem ajánlott havonta többször megismételni. Mind a 7 nap alatt csak hajdina zabkását és 1% kefirt kell ennie, amelyet naponta legfeljebb egy liter térfogatban inhat. A hajdina a következőképpen készül. 1 pohár gabonapelyhet fel kell önteni két pohár forrásban lévő vízzel, és több órán át hagyni kell infúzióban. Ezt az eljárást általában éjszaka végzik. Reggel a felesleges folyadékot, ha marad, egyszerűen leeresztik. A hajdina sózása nem tanácsos. Bármilyen cukrozatlan ital fogyasztható folyadékból. Nem adhat vajat a zabkáshoz. Kiderül, hogy unalmas, de meglehetősen hatékony, ez a fajta hajdina diéta csak pozitív véleményekkel rendelkezik. Ha akarod, kefirt adhatsz a zabkáshoz a változásért.

Tanács: ne felejtse el válogatni a hajdinát főzés előtt, mivel szinte mindig tartalmazza az úgynevezett szemetet, és feltétlenül öblítse le egy szűrőedényben.

Hajdina + szárított gyümölcs

Nagyszerű variáció azoknak, akik szeretik a gyümölcsöket, és nem tudnak édesség nélkül élni. A szárított sárgabarack és aszalt szilva a hajdina mellett az étrendhez hozzáadott élelmiszerek. De vegye figyelembe, hogy ezek az ételek meglehetősen magas kalóriatartalmúak, és nem szabad túlságosan nyomni őket. Ha naponta 4 -szer eszik, akkor elegendő 2 darab aszalt szilva vagy szárított sárgabarack egy adag zabkáshoz. A szárított gyümölcsök előnyei ebben az esetben meglehetősen jelentősek, mivel az egyhangú étrend és a nedvességhiány (az éhes embernek nehéz szabályoznia a részeg folyadék mennyiségét, emellett nincs erős szomjúságérzet) gyakran székrekedés. És akkor vannak anális repedések és aranyér perspektívában. A szárított sárgabarack és aszalt szilva hashajtó hatású. A kisgyermekek szárított gyümölcsöket kapnak természetes hashajtóként.

Tanács: Szárított gyümölcsök fogyasztása előtt feltétlenül mossa le forró vízzel, vagy locsolja meg forrásban lévő vízzel, különösen, ha azokat a piacon lévő nyitott edényekből vásárolja. Ezenkívül ez a saját biztonsága érdekében szükséges, mivel a szárított sárgabarackot és aszalt szilvát kén -dioxiddal borítják, hogy hosszabb ideig megőrizzék szép színüket, ízüket, ne romoljanak tovább. Ha mondjuk Törökországból vagy Iránból importált termékeket vásárol, biztos lehet benne, hogy kén -dioxidot használtak. A 220 -as étrend -kiegészítő mérgező, különösen asztmás betegek számára veszélyes. Erre emlékezz.

Kímélő hajdina diéta

Ha a mono diéta nem az Ön számára, és készen áll a jó, de nem olyan gyors eredményekre, akkor próbálja ki ezt a lehetőséget - a hajdina és a kefir, valamint más erjesztett tejtermékek, zöldségek és gyümölcsök diétája. Az egyetlen dolog az, hogy ezen a héten próbáld meg hús nélkül csinálni. Végső megoldásként néha megehet egy kis csirkemellet húsleves és bőr nélkül, vagy diétás kolbászt.

Az erjesztett tejtermékekből az 1% -os kefir mellett a klasszikus túrót ajánljuk cukor nélkül és egy kis darab sajtot naponta. Ez segít elkerülni a szervezet kalciumhiányát.

Gyümölcsből szinte minden megengedett. De az első választás az Ön számára a zöld alma, a citrusfélék lehetnek. De a banánt, szőlőt, datolyát, cseresznyét kerülni kell.

A zöldségeket azoknak ajánljuk, amelyek nem tartalmaznak sok keményítőt. Először is ez vonatkozik az úgynevezett régi burgonyára.

Ne egyen lisztes termékeket. Ne használjon cukrot, sült, sült. A kenyeret szintén ki kell zárni 7 napra.

Tanács: a fogyókúra alatt ne fogyasszon vajat és növényi olajokat. Az olajbogyó minimális mennyiségben használható. A salátákat legjobban kevés zsírszegény tejföllel ízesíthetjük. A majonéz ellenjavallt. A jövőben pedig egy diéta után, annak érdekében, hogy karcsú legyen az alakja, hagyja abba használatát. A majonéz csak az ünnepek alatt kerüljön asztalára. Nos, nemhogy a kenyér majonézzel sokak kedvenc gyors "étele", hadd maradjon örökre a múltban.

A három leírt diéta bármelyikéből való kilépés fokozatos. Fehérjetartalmú ételeket adnak a csirke tojásból a halhoz és a húshoz.